I made this widget at MyFlashFetish.com.

JIRAN ALAM MAYA..

Wednesday, 20 February 2013

SALAD KENTANG





Assalamualaikum......salam sejahtera untuk semua kawan....doa dan harapan semuanya sihat sejahtera selalu.......ok kawan2 n3 kali nie...yan nak kongsi salad pula....sebenarnya salad nie...yan buat makan dengan roti daging rosemary sangat sesuai dan senang nak menyediakannya....untuk resepi salad kentang nie....jom intai kat bawah yeeee.....!!!!!!!!




BAHAN2NYA..........


A     3   biji kentang di rebus dan dipotong
        3     ,,  telur       ,,     ,,      ,,        ,,
        3   tangkai  daun pudina cingcang kasar
        3        ,,          ,,    bawang    ,,        ,,
        3   ulas bawang putih           ,,        ,,
        2   biji cili merah                  ,,        ,,
        1   sudu lada hitam kasar
        1      ,,  oregano

B      3   sudu mustard souce
        1/2 biji jus lemon sedikit garam
         3   sudu minyak zaitun
         1      ,,    paprika



             




CARA MENYEDIAKANNYA.........


Gaul semua bahan B hingga sebati kemudian masukkan bahan A kedalam mangkuk besar tuang bahan B kedalam gaul hingga semuanya sebati  hidangkan bersama roti daging .






OK KAWAN2 SELAMAT MENCUBA...............

                                 JUMPA LAGI..............DA........DAAAA........

22 comments:

  1. Replies
    1. boleh...tapi kena datang ambil kat sini....

      Delete
  2. Blm pernah mkn lg salad kentang nie... mesti sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke...lepas nie...bolehlah cuba buat ye.....memang sedap....

      Delete
  3. Replies
    1. cubalah kak yati.....mesti akak suka punya...

      Delete
  4. mmmmm...dappppnyeee....kalau la gambar ni bole bertukar mnjadi salad asal...mau sy terus amik dan makan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar2 Ena....lepas nie boleh buat senang je.....?

      Delete
  5. Yan, ummi memang suka salad kentang ni,mau abih sepinggan makan salad saja, hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan.....ummi yan pun suka juga....selalu buat untuk cicah roti...bila buat tak pernahnya tak habis he heeee......

      Delete
  6. wahhh jamu cik abe dengan western food ari ni ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali tukar selera...best juga kan...?

      Delete
  7. saya suka makan salad nie..memang sedap..apa salad sekalipon ada depan mata terus belasah..hehe..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama macam akak.....memang suka tak kesah salad apa he heeee......

      Delete
  8. Nice, makan ni jer pun dah kenyang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.....sesuai untuk yang berdeit kan....?

      Delete
  9. Menariknya Yan... kalau campur ayam panggang hiris slice2 mesti sedapkan Yan... Mustard tu mana dapat Yany... susah nak cari yg ada logo halal

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu hainom.....yan selalu beli kat pasaraya NSK kat situ ada yang bertanda halal....tapi kalau tak de juga boleh gantikan ngan mayonis bubuh sikit serbuk cili.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...