I made this widget at MyFlashFetish.com.

JIRAN ALAM MAYA..

Thursday, 21 February 2013

KEK PISANG BUAH2AN CAMPURAN





Assalamualaikum salam pagi jumaat untuk semua....moga kalian semua sihat dan berbahagia di samping family tersayang......hari nie..tak boleh banyak bercakap sangat badan pun tak berapa sihat terkena deman pula....tapi gagahkan diri buat n3 nie....yang dah lama tersimpan takut2 nanti hilang begitu saja....ok kawan2 n3 kali nie....yan nak kongsi resepi cup cake pisang buah2an campuran jom sama2 kita layan resepi nie ye.......


 



BAHAN2NYA.........

 A       250 gm tepung gandum diayak 3x
           120 ml  minyak jagung
           6  biji pisang asam di lenyek halus
           1  cawan buah2an campuran
           1  sudu serbuk buah pala
           1    ,,         ,,     penaik
           1    ,,     soda
 

B        120 gm gula
           5     biji telur 


C        cup kertas secukupnya
         
        
       
       





CARA MENYEDIAKAN...........


Pukul bahan B hingga kembang kemudian masukkan bahan A satu persatu gaul hingga sebati bila adunan dah sebati masukkan kedalam cup kertas akhir sekali taburkan sedikit buah buah2an bakar dengan suhu kepanasan 170c selama 25 minit .








OK KAWAN2 SELAMAT MENCUBA.................

                           JUMPA LAGI.................DA..........DAAAA........

27 comments:

  1. kagum la dengan yan ni...masak sokmo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat macammana dah nama pun suri rumah.masak je kerjanya he heee.....

      Delete
  2. meleleh nampak...suka kek pisang kecik2 mcm ni...skali ngappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. itu pasal buat comel2 senang nak ngap he heee.....

      Delete
  3. Assalamualaikum..emmm menarikkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.....tq...tertarik tak...?

      Delete
  4. Nampak menyelerakan Yan... teringin nak buat...
    Buah pala tu utk apa yeh Yan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke....buatlah tak susah kan....serbuk buah pala tu nak menyedapkan lagi bau kek pisang tu....gabungan yang serasi gitu...

      Delete
  5. Replies
    1. memang sedap KA....cubalah kalau tak caya he heee....

      Delete
  6. Suka nya kek pisang ni.. anak pun hantu pisang juga..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye.....hantu pisang tak pe....jangan hantu pokok pisang dah he heee....

      Delete
  7. BACA ENTRYNI TAPI TERINGAT KAT SALAD KENTANG DIBAWAH... TAPI KEK PISANG MEMANG KESUKAAN SAYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke....sianya buatlah salad tu....tak susah pun.....

      Delete
  8. Slm syg yan..dh byk miss masakn yan la..alahaii sedapnya..tingglkn utk zila tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sayang juga untuk Zila......tak pe faham....boleh tinggalkan resepi je he heee....

      Delete
  9. resepi kat sini semua sedap2 belake..salin resepi..hehe..:-)

    ReplyDelete
  10. Salam..baru pandang je trus tangkap leley dah,ok airis salin resepi yan..terima kasey ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 Airis.....salin je lah....no hal he heee....

      Delete
  11. salam Yan...smlm MIL bg pisang masam...mula2 ingat nak buat cokodok...tp malas la plak...tgk kek pisang Yan ni nampak cam menarik ja...rasa cam nak buat tapi malaih la...huhuhu...sedapnyer Yan...bak seketoi dua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat cokodok pun sedap.....sekali sekala rajinkan diri buat kak pula he heee....

      Delete
  12. :-) terima kasih sudi berkongsi resepi

    ReplyDelete
  13. salam.. akak demam ke.. musim kot.. ubat jgn skip tau :)
    demam2 pn gagah lg menaip.. siap ade gambo lg.. nmpk cdp jeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari nie dah ok...cuma masih panas dalam badan dan perik tekak je...itulah gambar memang dah siap masuk cuma taip jelah sikit......boleh cuba kalau nak tahu sedap ke tak he heee....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...