I made this widget at MyFlashFetish.com.

JIRAN ALAM MAYA..

Wednesday, 27 February 2013

FETTUCCINE GORENG BERSAMA ISI AYAM OREGANO





Assalamualaikum.........

salam sayang untuk semua......moga kalian sihat sejahtera selalu......kawan2 n3 kali nie....yan nak kongsi satu resepi fettuccine goreng bersama potongan ayam oregano resepi nie....yan buat masa hari jadi aween hari tu.....futtuccine nie.....mudah di sediakan tak memerlukan banyak bahan2 ringkas dan sedap di makan....ok untuk resepi nie...jom sama2 intai kat bawah nie.......


 




BAHAN2NYA.........

A     500 gm fettuccine rebus hingga lembut
        1     sudu oregano
        1        ,,    lada hitam kasar

B      2    biji bawang merah di cinggang
         2     ,,   cili besar merah/hijau   ,,     ,,
         4    ulas    ,,       putih    ,,       ,,

C      1     sudu serbuk cili bancuh dengan air
 

CARA MEMASAKNYA......

Panaskan sedikit minyak zaitun tumis bahan B hingga naik bau kemudian masukkan bahan C kacau bila naik minyak masukkan bahan A berserta sedikit garam dan serbuk perasa gaul semuanya hingga sebati angkat sedia untuk di hidangkan...


         






BAHAN2 UNTUK AYAM PANGGANG OREGANO..........

A     2    ketul dada ayam ambil isinya
        1    s/k    garam
        1    s/b    oregano
        1     ,,      lada hitam kasar
        3     ,,      minyak zaitun

CARA MEMASAKNYA.........

Gaul semua bahan A perapkan sebentar kemudian bolehlah di panggang di dalam kuali leper atau pemanggang ajaib hingga masak bila dah masak hidangkan bersama fettuccine tadi.


 



OK KAWAN2 SELAMAT MENCUBA YE.................
                               
                                            SAMPAI JUMPA LAGI..................

                      DA..........DAAAA..........

38 comments:

  1. terkedu jap... tgh lapar ni.. bestnya kalau dapat makan mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke tengah lapar nie...belum sarapan ye.....memang best senang je...campak2 siap...

      Delete
  2. Ada sepinggan lagi tak Yan... huluq kak akak ... sedap tu ceekkkk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana dok ada lagi....yan buat masa hari jadi Aween hari tu....dah habis kak yati cubalah.....senang je....

      Delete
  3. salam...
    lepas pantang ni..
    pasti berat badan Kak Yana naik ni..
    ari-ari resepi sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan sikit tak pe......lepas tu bersenam he heee.....

      Delete
  4. salam, waah sedapnye nmpak ayam panggang tu...boleh cuba ni..suka try resepi ringkas mcm gini..tima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah....sedap juga makan dengan nasi.....sama2....

      Delete
  5. serius x pernah cuba ni, tq share this ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas nie...KA bolehlah cuba...senang je..yang pasti sedap he heee....

      Delete
  6. alhamdulillah sehat yan

    resepi yg simple..boleh buat ni..tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.......

      betul kak memang simple sangat....cubalah ye....sama2....

      Delete
  7. macam best je..bahan pon tak banyak guna..boleh cuba nanti..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah tak rugi tau.....best sangat....

      Delete
  8. nampak lazat jer...dah la tak lunch lg ni...rasa lapo la plak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum masa lunch kan.....sabor2 he heee....

      Delete
  9. Oh.. idea yg bagus nie Yan. Kakak belum pernah buat lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas nie akak cuba....ringkas dan sedap di makan.....

      Delete
  10. waalaikumussalam dan Alhamdulillah...sihat2 saja ni, KY tak pernah makan kalaulah boleh rasa sikit bestnyaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ke tak pernah makan nie......kalau nak rasa lepas nie....cuba buat...yan rasa mesti ky suka....sebab ada ayam tu he heee....

      Delete
  11. Blm pernah mencuba..nampak ringkas je bhn dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas nie...bolehlah cuba....senang je kan...?

      Delete
  12. Nampak menyelerakan..
    boleh belajar buat lepas ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah Atie sedap dan senang je he heee.....

      Delete
  13. terkedu jap... sedap giler nmpk...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape pulak....hmmm sedap bangat he heee....

      Delete
  14. Yan,simple tapi delicious ni, rasa nak makan terus je ni.

    ReplyDelete
  15. sejujurnye, bnde ni x pernah lg naek kat umh org.. hihi.. pasni leh la kot, diberi keizinan.. try smthg new :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.....lepas nie...beli dan cuba....mesti jatuh cinta punya he heee....

      Delete
  16. Salam Yan, singgah sabtu cari resepi

    ReplyDelete
  17. Seronoknya.... dapat emak yang pandai masak ni...anak2 confirm kenyang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlebih kenyang lah pulak.....he heee....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...