I made this widget at MyFlashFetish.com.

JIRAN ALAM MAYA..

Wednesday, 31 October 2012

ROTI MAGGI BAKAR





Assalamualaikum........selamat pagi untuk semua yang datang menjenguh dapur yan yang tak seberapa nie......semoga kalian semua sihat sejahtera selalu........pagi nie cuaca pun nampak mendung semendung mata nie yang rasa sangat mengantuk biasalah bila cuaca macam nie rasa nak tidur je.......!!!!!!tapi mengenangkan banyak betul resepi yang tersimpan belum di buat n3 so......rajin2 kanlah diri nie......
untuk resepi hari nie yan buat roti bakar ngan maggi untuk makan malam kami sekerluarga.........bukan apa kalau dah malam perut lapar nak makan nasi rasanya terlalu berat.......cari apa yang ada kat dapur......maka terhasilah resepi nie.......apapun tak kesahlah janji boleh di makan dan.......wow......boleh tahan juga rasanya.........ops....isi bakul angkat sendiri pula he heeeee............oklah kepada yang berminat mengcuba layan ini resepi ye..........!!!!!!!!!



 






BAHAN BAHANNYA..............



A        3  keping daging burger potong halus
           1  batang sadri                  ,,        ,,
           1      ,,  lobak merah          ,,        ,,
           2  biji cili merah / hijau 
           1 tangkai daun sup / bawang     
           2  bungkus maggi  di celur
           10 keping roti di gelek nipis


B        1  labu bawang besar di cingcang halus
          3  ulas      ,,      putih   ,,     ,,           ,,



C       2   sudu serbuk kari daging
          1     ,,        ,,     cili

D        6  biji telur ayam


            
        






CARA MEMASAKNYA..........


Panaskan sedikit minyak tumis bahan2 B hingga garing masukkan bahan2 C dengan sedikit air kacau bila naik minyak masukkan semua bahan2 A berserta garam dan sedikit serbuk perasa gaul rata dan angkat selepas itu pukul ringgan bahan D masukkan kedalam kari maggi tadi kacau semua biar sebati kemudian ambil roti masukan kedalam acuan bulat kecil masukkan kari maggi di tengahnya boleh tabur sedikit lada hitam dan bawang goreng buat hingga habis.......kemudian bakar dengan suhu kepanasan 180c selama 20 minit.......


 


SELAMAT MENGCUBA UNTUK SEMUA.............!!!!!!!SAMPAI JUMPA LAGI..........DAAAAAA............

17 comments:

  1. Replies
    1. tak tertarik ke....!!!!!!!he heee.....

      Delete
  2. sedapnyer...tgk cam rangup jer roti tu...dapnyer...lain dr yg lain....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat ranggup dan yammy......

      Delete
  3. Sedapnyyaa Yan... tergoda sudah akak.. tapi belum kerajinan nak buat.. simpan resepilah dulu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum makan semua dah tergoda......cuba ye kak sedap.......

      Delete
  4. kreatippp..cmne la rasenya tu..kena try ni..nmpk sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah....buat alas perut yang kelaparan.....he heeeee......

      Delete
  5. lain dari yg lain nie yan..wahh nampak sedapp:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he heeeee.......boleh tahan juga rasanya......

      Delete
  6. akak geram betul yan niii..ada je idea...heeeee...

    akak nak share resepi2 yan ni kat fb akak ye....

    ReplyDelete
  7. sabar akak jangan geram dulu.....nak buat macam mana idea tu....mencurah2 je datangnya he heeee....boleh tak ada masaallah..........

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum... mohon share resepi2 dari blog ni dlm group masak di fb.. semoga memberi manfaat kpd org lain... tq....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...