I made this widget at MyFlashFetish.com.

JIRAN ALAM MAYA..

Thursday, 25 April 2013

PIZA ROTI





Assalamualaikum.......

Salam jumaat untuk semua.....moga hari ini menjadi hari terindah buat kita semua.....kawan2 hari nie....lambat sikit yan buat n3 biasalah kesibukkan melanda he heee....tak kisah lah tu kan apapun yan akan buat n3 seminggu 3 kali saja tak macam dulu lagi hari2 mesti ada n3 terbaru....yan pun tak tahu sebab apa semenjak dua menjak nie....rasa malas pula he heee.....ok kawan2 hari nie....kita kongsi resepi orang malas nie....asyik makan roti je.....!!!!!!!jom layan resepi kat bawah nie...........
 

 





BAHAN2NYA...........


A       10  keping roti potong 
          2    biji kentang potong bulat nipis2


B        6   biji telur
           1     ,,  bawang besar mayang halus
           1   cawan kobis              ,,           ,,
           2   biji cili merah            ,,           ,, 
           2     ,,  tomato
           3   tangkai daun bawang
           6   kuntum cendawan tiram
           2   sudu lada hitam kasar
           1      ,,   oregano kering 
           

C        20  ekor udang/ayam/daging cingcang
           1/2 peket kecil keju mozzarella parut
           
   

 





CARA MEMBUATNYA..............


Ambil loyang sapu minyak susun bahan A seperti gambar kat atas dan bawah kemudian campurkan semua bahan B kedalam bekas berserta sedikit garam kacau semua hingga sebati kemudian tuang atas bahan A akhir sekali susun dan tabur bahan C kemudian bakar selama 25 minit dengan suhu kepanasan 200c bila dah masak hidangkan bersama sos dan mayonis .


 



OK KAWAN2 SEMUA.........!!!!!!!!!!SELAMAT MENCUBA.........


JUMPA LAGI...........!!!!!!!!!DA..........DA...........

36 comments:

  1. Yan OKj pun tgh duk fikir resepi apa nak buat kat roti yg macam dah tak boleh nak habis tu haha!! idea yg baik jugak ni....tp ingat nak buat yg mcm murtabak je tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam tu...bolehlah hainom cuba buat macam nie....mana tahu sedap he heee.....

      Delete
  2. mmg terbaiklah pizza ni..hasil aur tangan..alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak nor....ringkas yang penting sedap kan....?

      Delete
  3. hemm sedapnya, duduk depan pc. baca blog sambil dengar lagu mahir zain ni..ok Yan..terimakasih berkongsi gambar, menu dan cerita.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. biasalah.....orang dapur he heeee.....

      Delete
  5. amboi semua ada kat atastu.... mewah seh...

    ReplyDelete
  6. salam yan, ni mcm simple dan nampak sedap..blh try...utk brfast esk

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lah @na simple yang pasti sedap di makan gitu.....

      Delete
  7. ada keju..mesti sedap....kecap air liur ... layan je lagu maher zain ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambil2 layan mata...layan telinga juga he heeee......

      Delete
  8. wah specialnyer menu yan kali ni anak2 mesti suka kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. special ke.....biasa2 aje....anak2 memang suka bangat he heee.....

      Delete
  9. Salam Yan...sedappppppnya....rajin Yan...meh 4 potong...he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai kak Fiza.....jauhnya....kalau dekat bukan 4 potong 4 loyang yang hantarkan he heeee......

      Delete
  10. Waa mewah dengan udang tu Yan, ni yang best kalau buat sendiri kan, boleh letak banyak mana yg kita suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ummi......orang kata hantam saja labu he heeee......

      Delete
  11. KY belum pernah buat pizza, nak cuba buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah KY.....yang nie...senang pakai roti je.....

      Delete
  12. wah! banyaknya udang sedap tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu je yang ada....lagi banya lagi sedap he heeee......

      Delete
  13. sedapnya..nak sruh ibu sy buatkan la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh....nanti bagi resepi nie....kat ibu....mesti sedaplah...nak puala ibu yang buatkan betul tak....?

      Delete
  14. Sedap nya! nampak sangat menyelerakan..
    boleh cuba nnti ni:)

    ReplyDelete
  15. wawawawawa.. menarik ni gojesnya.. kemain meriah lagi taburan bahan atas roti tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang meriah lah Masya semeriah nak pilihan raya juga he heee.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...