I made this widget at MyFlashFetish.com.

JIRAN ALAM MAYA..

Monday, 4 March 2013

HIDANGAN LAUK PENGANTIN


                            DAGING MASAK MINANG


Assalamualaikum.........

salam sejahtera untuk kawan2 semua.....Alhamdulillah hari nie....internet pun dah ok....yan yang kepenatan pun dah reda jadi hari nie....pagi lagi dah semangat buat n3 terbaru nie.....nak kongsi dengan kawan2 gambar2 hidangan pengantin yang yan sediakan sewaktu kenduri kawan yan sabtu lepas....jadi kali nie....yan hanya bagi kawan2 semua tengok gambarnya aje.....di n3 yang lain nanti yan akan sertakan dengan resepinya sekali.....jom sama2 kita layan........


    
                               SIAKAP MASAM MANIS







                    AYAM GOLEK SRI MADU






                               KURMA DAGING






                                  UDANG GORENG TEPUNG









                                                   

                                SAYUR CAMPUR









                              PUDING NENAS TERBALIK





                               BUAH BUAHAN



OK.......SEMUA DAH TENGOK KAN.......?

UNTUK RESEPI2 NYA TUNGGU..!!!!! DI N3 AKAN DATANG OK......!!!!!!!

SAMPAI JUMPA LAGI............DA...........DAAAA...........

44 comments:

  1. Subahanallah... Cantekkkk sungguh kreatif lah Yan ni... rasa akak nak jadi pengantin lagi sekali ehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.....kurnian Allah untuk yan.....biar betul kak.....tak payah jadi pengantin ulang tahun perkahwinan kan boleh....datang rumah yan....yan boleh buat untuk akak he heee......

      Delete
  2. sedapnya daging masak minang tu

    ReplyDelete
  3. lawoooo cuma malang pengantin x dpt pulun abis-abisan ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak juga....pengantin sekarang nie....tak macam kita dulu2 tau...sekarang nie....dah tak segan sangat he heeee......

      Delete
  4. cantik sungguh..sgt kreatif

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq...kak nor....kurniaan Allah untuk hambanya.....

      Delete
  5. Replies
    1. tq.....nak akak buatkan untuk normi nanti.....he heeee.......

      Delete
  6. memang terpujiler... saya nak masak dua jenis laukpun tak terbuat kot... tahniah.. nanti nak resipi esp daging minangtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq.....insyaallah di n3 akan datang yan sertakan dengan resepinya ye....

      Delete
  7. Replies
    1. mestilah kena sedap....untuk pengantin kan....?

      Delete
  8. Assalamualaikum..sedap2 hidangan itu semua...Tapi dalam banyak2 hidangan tu, pasti udanglah yang paling membuat pengantin sedikit bersedih especially bagi penggemar udang...sebab--sebab--sebab--takleh nak makan..huwaaaaaa... he he he jgn mareee, gurau jeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.........sue...

      mesti kes sue...nie betul tak....kenapa pula tak boleh ngap je...ala tak payah nak malu2.....he heee.....

      Delete
  9. wah menarik ni, boleh KA copy juga ni... KA mmg suka bab2 lauk pengantin ni hehehe. Tq for yr consent. Hubby KA ada kurang dah sikit, Klu x baik juga nnti may go for traditional method pulak. Neway tks for the doa ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2 no hal KA......betul tu KA.....bila dah berusaha kedoktor masih sama cuba2 pula buat rawatan tradional pula kan....sama2....

      Delete
  10. hehe..dah..dah tengok dah... bau je tak dapat....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja je...nak tayang nak bagi hampa telioq he heee.....

      Delete
  11. Salam kenal wow memang hebat hasil seni hiasan makanan yan sangat kreatif

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga.....Allhamdulillah sikit2 je.....

      Delete
  12. salam yan, nostalgia pulak tengok lauk2 pengantin ni....hehe

    ReplyDelete
  13. salam syg yan..
    semuanya hidangan menambat hati zila tau..sedap2 kesemuanya..yan masak apa semuanya sedap2 tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sayang juga untuk zila.....

      ye ke......tq Zila.......

      Delete
  14. Sedap2 nampak lauk pauk kat atas tu...menyelerakan sungguh...
    Yan: selera makan dah kurang sejak Lahad Datu ni di ceroboh..sllu hati tak tenang :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Atie.....kita yang jauh pun risau....inikan Atie yang dekat kat sana...moga semuanya kembali seperti dulu lagi ye.....

      Delete
  15. Bila hidang cantik nak makan pun sayang...
    Sedap semuanya tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak juga kak.....makan semacam je he heee......

      Delete
  16. Yang sedapnya nampak lauk pauk tu, kecur air liur ummi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke ummi.....ala....kesianlah pula kat ummi....tak pe....sabar2 noh....

      Delete
  17. Assalamualaikum dan apa kabar yan,

    bagus ni boleh buta koleksi, KY juga selalulah org minta tolong buatkan masakkan pengantin..thanks yan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.....baik2 je KY.....

      boleh2 nol hal....ye ke.....kalau macam tu sama lah kita ye...!!!!!!!

      Delete
  18. Sedap hidangan raja sehari, cantik2 jg
    pengantin selalu malu2 nk makan kan he hee mesti family yg mengiring la untung

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....tapi sekarang nie.....dah tak malu macam pengantin dulu2...

      Delete
  19. wow... cantik sungguh.
    err... kenapa payah betul saya nak send komen sini, lama tunggu dia loading, tak tau la internet saya ker apa huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.....mungkin internet lembab kot......

      Delete
  20. salam,,,lambat sampai sini tertinggal ketapi...sedapnyer lama tak makan lauk pengantin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang nie...orang tak main keretapi......naik kapal terbang je.....he hee....sama...masak je...tak pernah menjamu selera ngan pengantin....

      Delete
  21. wah semuanya sedap2 belaka..klu seribupilihan ada..boleh habis semua lauk2 kat atas tu..memang kenyang rezeki allah la..hehe..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ke nie.....makan dengan pengantin mesti malu he heee.....

      Delete
  22. Memang kreatif Yan ni. Itu lah bakat dan anugerah Allah, bertuah Yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.....kurnian dari Allah.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...