I made this widget at MyFlashFetish.com.

JIRAN ALAM MAYA..

Monday, 24 September 2012

DRAGON FRUIT CUP CAKE

 Selamat pagi dan salam sejahtera untuk semua teman 2 blog yang di sayangi semoga semuanya sihat dan bahagia hendaknya untuk yang tak sihat rajin 2 lah makan ubat moga cepat sembuh yeeeeeee.......!!!!!
ok teman 2 hari ni yan nak n3 resepi kek yang ringkas dan sedap dimakan ianya kek yang gebu dan lembab pendek kata memang best sangat.......
oklah......untuk resepi hari ini bahan yang di perlukan ialah...........


BAHAN BAHANNYA...........


A     3 biji telur
        1  ,,  dragon fruit ambil isinya
        2 1/2 cawan tepong sponge cake
        1 cawan minyak jagung

B      15 cawan kertas
 
 CARA MEMBUATNYA...........


Masuk semua bahan A kedalam blander kemudian bland hingga ianya sebati tak perlu lama bila dah sebati masukkan kedalam cawan kertas dan bolehlah di bakar dengan kepanasan 170 c selama 25 minit ..........
senang kan......???????

SELAMAT MENCUBA  YE......!!!!!!TEMAN 2 SENANG DAN SEDAP......
JUMPA LAGI NANTI.......!!!!!DA..........

18 comments:

  1. nampak comel jer color yang belum masak tuh..dkt kg adda abh mmg tanam buah nih..mmg xhbis makan la..xterfikir la plk nk wat cupcake...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan adda dah ada buah naga...adda cubalah buat memang tak sia 2 punya....kat umah ni kalau buat sekejap je habis......

      Delete
  2. sy pun suka kerja yg senang...tp ada hasil yg yum..yum...(masa terhad)

    ReplyDelete
    Replies
    1. you mesti cuba tau.....!!!!!hasilnya memang best gila punya he heeeeee......

      Delete
  3. Replies
    1. cuba tau....!!!!mesti sedap punya.....

      Delete
  4. assalamualaikum kak yan..rajin akak masak2 ye..beruntung suami dan anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikum salam salina.....ikut mood juga kalau terlebih rajin tu 2 atau 3jenis kek akak buat sehari he heeeee.....

      Delete
  5. Tepung sponge kek tu boleh beli kat kedai bakery supplier ke?
    senang betul resepi ni. minta izin copy resepi ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....!!!!memang senang .....tak apa copylah memang untuk di kongsi bersama.....

      Delete
  6. sgt tertarik dgn resepi ni...cm1st time lak tgk...cmne yer rasanya tu...tentu sedapkan...masuk list utk dcuba..tq resepinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi yan pun kali pertama mencuba idel datang bila tenguk buah naga banyak kat peti ais....pisang boleh buat kek kenapa tidak buah naga......

      Delete
  7. Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    ReplyDelete
  8. Salam balas kunjungan terima kasih dtg singgah :-)) jakun kita tgk nmpk gebu sgt kek tu pastu kaler dia cantek, kalau kat sini payah nak jumpa dragon fruit yg kaler merah sume jenis yg biasa jer tuu. sedap pulak tgk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih singgah dan follow balik......!!!!!!!!!
      kek nie memang gebu.....ye ke....!!!!!kat sini yang putih susah nak jumpa he heeee.....

      Delete
  9. mak aiiiiii...rasa sayang nak makan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...